Начин на приготвяне
Омесете каймата в купа заедно с една глава наситнен лук и подправките - риган, чубрица, кимион и черен пипер.
Оформете еднакви по големина кюфтета и ги наредете в намазнена тава.
Нарежете морковите и останалата глава лук. Разпределете ги между кюфтенцата, посолете и запечете в загрята на 180 градуса фурна.
Извадете тавата след 15-тина минути. Прибавете вътре доматите от консерва и поръсете с босилека, мащерката и червения пипер. Добавете нарязания чесън и сипете бульона.
Покрийте с фолио и гответе още 40 минути.
Махнете фолиото и чукнете по едно яйце между всяко кюфте. Върнете във фурната до забулване на яйцата.
Поръсете манджата с пресен магданоз и сервирайте топла.
Манджата с кайма и яйца е много вкусна.