Edin.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Яйца на очи с чоризо и чушки

Яйца на очи с чоризо и чушки

Яйца на очи с чоризо и чушки
Снимка: Таня Левенова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Вкусна интерпретация на яйца на очи"

Необходими продукти

  • чоризо - 170 грама
  • яйца - 5 броя
  • домати - 400 грама от консерва
  • телешка кайма - 300 грама
  • лук - 1 глава
  • чушки - 3 червени
  • ориз - 170 грама
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 2 - 3 стръкчета
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза, овкусете го с малко сол и пипер.

Запържете нарязаните на ленти чушки. Извадете ги от тигана и в същата мазнина запържете наситнените чесън и лук. Прибавете нарязаното чоризо и каймата, раздробете я хубаво и гответе до полуготовност.

Прибавете доматите и половин чаша вода. Овкусете с подправките и свалете от огъня.

Намазнете тава за печене и сипете ориза, подравнете го. Сипете върху него каймата, наредете лентите чушки.

Оформете гнезда и сипете по едно яйце в тях.

Включете фурната на 180 градуса и изпечете яйцата на очи около 20 минути. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Яйцата на очи с чоризо и чушки са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: