Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с домати и моркови

Гъбена супа с домати и моркови

Гъбена супа с домати и моркови
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Гъбена супичка решихме да спретнем днес, а вашето меню какво ще бъде?"

Необходими продукти

  • печурки - 250 грама
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 к.ч.
  • моркови - 1 брой
  • домати - 1 брой
  • чесън - 1 скилидка
  • брашно - 2 с.л. (препечено)
  • червен пипер - 1 к.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете моркова и лука.

Загрейте олио в тенджера и задушете зеленчуците. Добавете почистените и нарязани печурки, разбъркайте и продължете готвенето.

Сипете двете лъжици препечено брашно и поръсете с червения пипер. Разбъркайте за кракто и прибавете настъргания домат.

Сипете топла вода и посолете. Когато течността заври, добавете измития ориз.

В края овкусете гъбената супа с мащерката и черния пипер.

Гъбената супа с домати и моркови е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: