Edin.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Картофена супа»Пасирана картофена супа с чесън

Пасирана картофена супа с чесън

Пасирана картофена супа с чесън
Снимка: Анелия Терзиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ето такива супички трябва да хапвате на вечеря"

Необходими продукти

  • картофи - 1 килограм
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 глави (средно големи)
  • моркови - 1 брой
  • масло - 30 г
  • магданоз
  • сирене
  • черен пипер
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете целите глави чесън докато придобие леко кафяв цвят, а вътрешността му е кремообразна.

Наситнете моркова и лука, запържете ги в загрята мазнина. Добавете нарязаните картофи и сипете топла вода или зеленчуков бульон.

Овкусете с подправките и добавете обеления чесън.

Когато зеленчуците се сварят напълно, добавете маслото и наситнения магданоз.

Разбъркайте хубаво картофената супа и я пасирайте.

Поднесете кремсупата с натрошено сирене.

Пасираната картофена супа с чесън е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: