Edin.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Гризини с кашкавал и яйце

Гризини с кашкавал и яйце

Гризини с кашкавал и яйце
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • брашно - 100 г
  • краве масло - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • семена - 1 с.л. микс
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сложете нарязаното на парчета масло, брашното, кашкавала, семената и солта.

В друг съд разбийте яйцето, отделете 2 с.л. от него за намазване и го добавете към другите продукти.

Разбъркайте всички продукти и завийте готовото тесто с прозрачно фолио. Сложете го в хладилник за около 30 минути.

Разточете го върху набрашнена повърхност и го нарежете на ленти.

Завийте всички ленти на спирала и ги наредете в тава върху хартия за печене.

Намажете гризините със заделеното яйце и ги печете на 190 °C до златисто.

Гризините с кашкавал и яйце са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: