Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена скумрия с домати и чесън

Печена скумрия с домати и чесън

Печена скумрия с домати и чесън
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Ако и вие като нас имате слабост към печената скумрия, бързо се развихрете в кухнята с тази рецепта"

Необходими продукти

  • скумрия - 2 броя
  • чесън - 4 скилидки
  • домати - 5 - 6 едри
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре скумрията, махнете главите и я измийте добре.

Подсушете рибата и я намажете с олиото, смесено с черния пипер.

Запечете рибата на добре загрята скара и от двете страни за по 5 минути.

Прехвърлете скумриите в тава за печене.

Смелете доматите и ги кипнете до изпаряване на водата от тях. Поръсете ги с наситнения чесън, сол и черен пипер.

Залейте рибата с доматения сос. Загрейте фурната и запечете рибата за 15-тина минути.

Печената скумрия с домати и чесън е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: