Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена скумрия с картофи и домати

Печена скумрия с картофи и домати

Печена скумрия с картофи и домати
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Любимата ни печена рибка"

Необходими продукти

  • скумрия - 1 едра риба
  • чушки - 1 бр. зелени
  • домати - 400 г консерва
  • лимони - 4 - 5 кръгчета
  • дафинов лист - 3 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чубрица
  • лук - 2 глави
  • картофи - 2 бр.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като почистите скумрията, я нарежете на шайби и поръсете с черен пипер и сол.

Обелете и нарежете картофите, лука - на полумесеци, а чушката на ивици. Вземете огнеупорна тава, намазнете я и подредете лука, посолете.

наредете картофите отгоре, овкусете с подправка за картофи и сложете от чушката.

Наредете рибата върху зеленчуците. Смесете накълцаните домати със захар и сол, чесъна, магданоза. Сложете между рибата.

Сипете 100 мл вода, поръсете чубрица, наредете дафинов лист и лимонени резенчета.

Печете рибата 50 минути на 180 градуса.

Поднесете печената скумрия с картофи и домати с чаша любимо питие.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: