Гъби в маслен сос

Гъби в маслен сос
Снимка: Веселина Константинова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ако и вие като нас си умирате за гъбки, още утре ги сгответе по тази рецепта"

Необходими продукти

  • гъби - 500 грама
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • масло - 100 грама
  • вода - 1.5 ч.ч. (топла)
  • черен пипер
  • къри
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте гъбите, нарежете ги.

Препечете брашното в загрят тиган до златист цвят.

Разтопете маслото в тенджерка и добавете гъбите. Задушете гъбите в масло до омекване. Прибавете запеченото брашно и бъркайте постоянно.

Сипете на тънка струя топлата вода и не спирайте бъркането. Гответе докато масленият сос се посгъти.

Поръсете с къри, черен пипер и сол, може да добавите и 1-2 дафинови листа.

Гъбите в маслен сос са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: