Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Зимни гювечета без месо

Зимни гювечета без месо

Зимни гювечета без месо
Снимка: Илиана Първанова
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"В тези студени дни е само за такива вкусни гювечета"

Необходими продукти

  • кисело зеле - 2/3 от буркан 750 мл (без сока)
  • картофи - 3 бр. малки
  • моркови - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • хималайска сол - 1 ч.л. фина
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 3 щипки сушен
  • джинджифил - 1/3 ч.л. на прах
  • шарлан - 3 ч.л.
  • сминдух - по желание
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • кимион - 1/3 ч.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л. домашен
  • вода - 3 ч.ч.
  • шарена сол - 3 щипки
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и накиснете ориза за 20 минути. Нарежете картофите и лука, морковите - на полумесец. Сипете при ориза, добавете и киселото зеле. Овкусете с подправките.

Разбъркайте на ръка. Разделете в три гювечета, сипете по 1 ч.л. шарлан във всяко и после по 1 ч.ч. вода.

Печете гювечетата без месо за 50 мин. на 250 градуса. В края на печенето може да махнете капаците.

Поднесете топли зимните гювечета без месо.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: