Edin.bg»Рецепти»Риба»Маринована риба»Чернокоп в марината

Чернокоп в марината

Чернокоп в марината
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3
"След 3 дни ще може да се насладите на тази маринована рибка"

Необходими продукти

  • морска сол - 500 г едра
  • чернокоп - 2 кг
  • бахар - 6 зърна
  • олио - 500 мл
  • черен пипер - 1 пакет на зърна
  • дафинов лист - 4 листа
  • ябълков оцет - 1 бутилка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чернокопа от главата и вътрешностите. Смесете вода и морска сол до разтопяване на солта.

Сложете рибата и притиснете с чиния. Оставете за едно денонощие. Отцедете.

Смесете вода и оцет в еднакви количества. Сложете черен пипер, бахар и дафиновия лист, оставете да заври, а после да изстине.

Залейте рибата и оставете за 12 часа. Отцедете.

Запържете кубче хляб в 2-3 ч.ч. олио. Оставете да изстине.

Подредете маринованата риба в буркани, залейте с олиото, дафинов лист, черен пипер и бахар.

Затворете и съхранявайте на хладко.

Чернокопът в марината ще бъде готов след три дни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: