Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Яхния»Кюфтета с картофи на яхния

Кюфтета с картофи на яхния

Кюфтета с картофи на яхния
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Любимата картофена яхнийка на всички"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • картофи - 1.5 кг
  • кайма - 500 г
  • олио
  • брашно
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • галета - 1 шепа
  • яйца - 1 бр.
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете накълцаните на дребно магданоз и лук. Добавете галетата, сол, яйце и каймата. Омесете и оставете да почине за 15 минути.

Сипете 3 л вода в тенджера и оставете да заври. Оформете кюфтенцата, оваляйте в брашно и пуснете във водата.

Нарежете картофите и моркова и ги прибавете при кюфтенцата. Оставете яхнията с кюфтета да се готви на умерен котлон.

Запържете 1 с.л. брашно в олио. Добавете червен пипер и прибавете запръжката към яхнията с картофи.

Сипете сол, доматено пюре и магданоз. След 5 минути свалете от котлона.

Кюфтетата с картофи на яхния са готови!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: