Начин на приготвяне
Почистете копривата добре.
Сложете голяма тенджера с 1 л леко подсолена вода на котлона да заври.
Добавете в нея копривата и я варете около 10 минути.
Прецедете я и запазете водата.
Отново измийте копривата и я нарежете.
Загрейте тиган с мазнина и запържете в него нарязаните на ситно лук и чесън.
Поръсете с брашното и запържете до златисто.
Добавете червения пипер и налейте копривената вода при непрекъснато бъркане.
Варете копривената каша до желаната от вас гъстота.
Насладете ѝ се с домашно приготвен хляб.
Старовремската каша от коприва е много вкусна.
Коментари
След като е сварена копривата, се изважда да изстине. Водата се оставя на котлона да е топла. В голям (уок) тиган сипвам олио и запържвам брашно, слагам брашно докато стане на пясък. Чак тогава започвам да сипвам водата с енергично бъркане с бъркалка за ( яйца). Като постигнем необходимата гъстота слагаме нарязаната на ситно коприва. И тук е разликата: Разбивам 4 яйца и ги сипвам вътре. След като разбъркам и яйцата са готови (около 7 мин), слагам чесън, червен пипер, самардала и натрошено сирене.Кашата се яде топла!