Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена ципура на фурна

Печена ципура на фурна

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7612k
Печена ципура на фурна
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Когато ще се хапва рибка, нека е печена ципура"

Необходими продукти

  • ципура - 2 риби (всяка по 300 грама)
  • майорана - 2 щ.
  • бяло вино - 100 мл
  • горчица - 4 с.л. едро смляна
  • розмарин - 1 стрък
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер
  • чери домати
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете не много дълбоки прорези от едната страна на всяка риба. Поръсете ги със сол и черен пипер.

В корема на ципурите сложете малко розмарин, майорана и по 2 чеснови скилидки.

Запълнете разрезите на рибките с горчица - едросмляна.

Сложете хартия за печене в тава. Поставете рибите вътре и около тях сложете чери доматите - директно с клонките.

Залейте с кафена чаша зехтин и бяло вино. Загрейте фурната на 190 градуса.

Печете рибата около 15 минути или до готовност.

Печената ципура на фурна е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: