Начин на приготвяне
Стоплете водата и разтворете в нея захарта и маята. Пресейте брашното и солта. Разбъркайте, направете дупка и в него сипете олиото, маята и яйцето. Разбърквайте и замесете тесто.
Добавете меката мас и доомесете. Оставете тестото в купа, покрито с фолио, за час.
Сиренето натрошете и добавете белтъка при него. Разделете готовото тесто на 8 топки.
Разточете всяка в елипсовидна форма. Поставете по лъжица от плънката в единия край и завийте рогчетата.
Подредете рогчетата със сирене в намазнена тава с хартия. Оставете да втасат още половин час, покрити с фолио.
Смесете млякото и жълтъка и намажете с четка. Може да поръсите със семена по желание.
Печете рогчетата с мас и брашно от лимец за 15 мин. на 230 градуса.