Edin.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Гаспачо»Испанско зелено гаспачо

Испанско зелено гаспачо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Испанско зелено гаспачо
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Дори не сте предполагали колко е вкусно това испанско гаспачо"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • аспержи - 400 г
  • чесън - 2 скилидки
  • вода - 400 мл
  • зехтин - 150 г
  • сол - на вкус
  • оцет - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете аспержите от твърдите и жилави части.

Отрежете връхчетата им и ги запържете в голям тиган с малко зехтин за няколко минути.

Извадете ги и в същия тиган запържете останалата част от аспержите заедно със скилидките чесън, като преди това сте ги нарязали на парчета.

Налейте вода и ги дръжте върху огъня за около 20 минути.

Сварете яйцата и отделете белтъците от жълтъците.

Добавете жълтъците при аспержите заедно с останалия зехтин, оцета и солта.

Блендирайте всички продукти до гладка консистенция.

По желание разредете испанското гаспачо с още вода и добавете сол и оцет.

Оставете го да изстине и го приберете в хладилник.

При поднасяне поръсете студената супа с рендосани сварени белтъци.

Испанското зелено гаспачо е много вкусно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: