Начин на приготвяне
Загрейте на котлона прясното мляко със захарта и добавете след това предварително размитото с вода брашно. Не спирайте да бъркате крема с телена бъркалка и го оставете да заври.
Махнете го от огъня и го охладете. Добавете маслото и рикотата. Завийте го с прозрачно фолио, за да не хване коричка.
В купа разбийте яйцата заедно със захарта и добавете спаначеното пюре. Постепенно сипете на порции брашното и добавете бакпулвера.
Изсипете готовата смес в правоъгълната тава от фурната върху хартия за печене и печете спаначения блат до готовност на 170 °C.
Оставете го да изстине и го намажете с крема.
Сложете отгоре бананите и навийте сладкото руло внимателно.
Сложете го в хладилник за няколко часа и му се насладете след това.
Зеленото руло със спанак и банани е много вкусен десерт.