Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен шаран с кисело зеле и ориз

Печен шаран с кисело зеле и ориз

ЧародейкатаЧародейката
Новак
281923
Печен шаран с кисело зеле и ориз
Снимка: Чародейката
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • моркови - 1 бр. кисел, от бидона
  • кисело зеле - 1 зелка
  • шаран - 2 кг
  • праз - 2 стръка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • олио - 150 мл
  • ориз - 150 г
  • червен пипер - 3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана, посолете отвътре и отвън.

Накълцайте на ситно праза и задушете с малко олио. Добавете измития ориз към него. После посолете с черен пипер. Долейте 150 мл зелева чорба.

В друг съд запържете киселото зеле, нарязано на летни, както и моркова. Задушете за 10 мин.

Сложете ориза и зелето в тавата, в която ще печете шарана. Направете място за рибата и сложете отгоре, полейте с мазнина. Поръсете с черен и червен пипер.

Сипете зелев сок и вода. Печете рибата за 50 мин. на 180 градуса.

Печеният шаран с кисело зеле и ориз е готов!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: