Начин на приготвяне
В купа си слагаме пресятото брашно и солта, добавяме разбитите яйца, олиото и водата.
Омесваме си меко нелепкаво тесто.
Покриваме с кърпа и оставяме за 30 минути. Тестото разточваме и изрязваме с помощта на капачка или малка чашка, ако имате уред за мантъ, използвате него.
В средата на всяко кръгче слагаме от предварително накъсаното месо, овкусено със сол и черен пипер, и отгоре слагаме кръгче, което прищипваме по краищата.
В тенджера си слагаме подсолена вода и няколко листа дафинов лист.
Щом заври водата, пускаме мантъто и варим до изплуването на вкусните пелмени.
Изваждаме ги с решетъчна лъжица и поднасяме мантъ с пилешко, поляти с разтопено масло.