edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Бирено Мезе»Панирани пилешки дробчета с яйца и брашно

Панирани пилешки дробчета с яйца и брашно

ГеновеваГеновева
Новак
111k8
Панирани пилешки дробчета с яйца и брашно
Снимка: Геновева
1 / 2
19/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Ето как у дома може да си приготвите панирани пилешки дробчета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре пилешките дробчета и ги измийте добре.

Прехвърлете ги в тенджера под налягане, сварете за 10-тина минути. Отцедете ги гевгир и ги измийте под течаща студена вода. Отцедете добре и ги посолете.

Сипете брашно в дълбока чиния, а яйцата разбийте в купичка.

Сипете в дълбок тиган достатъчно количество олио.

Потапяйте дробчетата първо в брашното, след това в яйцата и пак в брашното.

Изпържете дробчетата до хубав златист цвят.

Сервирайте биреното мезе с лимон.

Панираните пилешки дробчета с яйца и брашно са много вкусни.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: