Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирено мезе»Панирани пилешки дробчета с яйца и брашно

Панирани пилешки дробчета с яйца и брашно

ГеновеваГеновева
Новак
171k
Панирани пилешки дробчета с яйца и брашно
Снимка: Геновева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ето как у дома може да си приготвите панирани пилешки дробчета"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 1 килограм
  • яйца - 3 броя
  • брашно
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре пилешките дробчета и ги измийте добре.

Прехвърлете ги в тенджера под налягане, сварете за 10-тина минути. Отцедете ги гевгир и ги измийте под течаща студена вода. Отцедете добре и ги посолете.

Сипете брашно в дълбока чиния, а яйцата разбийте в купичка.

Сипете в дълбок тиган достатъчно количество олио.

Потапяйте дробчетата първо в брашното, след това в яйцата и пак в брашното.

Изпържете дробчетата до хубав златист цвят.

Сервирайте биреното мезе с лимон.

Панираните пилешки дробчета с яйца и брашно са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: