Начин на приготвяне
Оставете маслото на стайна температура, за да омекне. Разбийте го със захарта до пухкав крем. Добавете едно по едно яйцата, като не спирате да бъркате.
Прибавете щипка сол и ваниловата захар, отново разбъркайте.
Смесете бакпулвера с какаото и брашното. Пресейте ги и на порции добавете към течните съставки.
Намазнете и набрашнете тава за печене, сипете вътре сместа и заравнете.
Обелете крушите и ги нарежете по дължина. Наредете ги върху тестото в кръг.
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете плодовия сладкиш до готовност - около 45 минути.
Още докато е топъл го намажете с кайсиевото сладко, което сте разбили с малко вода.
Есенният сладкиш с круши и сладко е готов.