Edin.bg»Рецепти»Предястия»Бирено мезе»Панираните тиквички на италианските баби

Панираните тиквички на италианските баби

Панираните тиквички на италианските баби
Снимка: Христинка Колева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ето как италианските баби поднасят панираните тиквички - да не забравите и млечния сос"

Необходими продукти

  • яйца - 1 брой
  • пармезан - 50 г
  • тиквички - 2 броя
  • прясно мляко - 1 с.лъжица
  • копър - 1 стрък
  • галета - 5 с.л.
  • сол - 1 щ.
  • зехтин
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете тиквичките, нарежете ги напречно на две. След това разрежете на дебели филийки, а всяка една - на пръчици. Посолете ги.

Отделно разбийте яйцето и го смесете с мляко.

Смесете галетата с настъргания пармезан и наситнения копър.

Оваляйте всяка пръчица тиквичка в брашно, след това потопете в яйцето и накрая - в сместа с галетата.

Сложете хартия за печене в тава и наредете пръчиците.

Поръсете със зехтин.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете вкусното бирено мезе до приятен загар.

Панираните тиквички на италианските баби са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: