Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Класически български шницели

Класически български шницели

Класически български шницели
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Измислихте ли гарнитура към тези класически шницели?"

Необходими продукти

  • яйца - 2 броя
  • брашно - 1 ч.ч.
  • кайма - 250 грама
  • сода бикарбонат - 1/2 к.л.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 ч л.
  • олио
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и го смесете заедно с каймата и предварително разбитите яйца.

Добавете содата, водата и брашното, ароматизирайте с черния пипер и чубрицата.

Объркайте много добре, покрийте и приберете в хладилник за няколко часа.

Загрейте олио в тиган.

Гребвайте с лъжица от сместа и слагайте в тигана, като леко приплесквате, за да се оформи шницел.

Класическите български шницели са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: