Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Шоколадова бисквитена торта с лек крем

Шоколадова бисквитена торта с лек крем

Шоколадова бисквитена торта с лек крем
Снимка: Таня Левенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Сладките моменти могат да бъдат още по-сладки с парче от тази шоколадова бисквитена торта"

Необходими продукти

  • компот - по избор
  • бисквити - 350 г
  • крем
  • желатин - 20 г
  • заквасена сметана - 370 г
  • какао - 2 с.л. с връх
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • извара - 370 г
  • глазура
  • краве масло - 20 г
  • какао - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • цветни пръчици - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе крема за вкусната бисквитена торта.

В блендер смесете всички продукти без желатина. Добавете към тази смес приготвения желатин, разбърквайки непрекъснато.

Желатинът се приготвя като към 10 г желатин добавите 9 с.л. вода. Щом набъбне, се поставя на водна баня. Кремът е готов. След 20 мин. ще се е желирал и ще бъде готов да го поставите върху бисквитите.

Наредете бисквитите във форма с подвижен ринг, като предварително сте ги сиропирали в компота.

Пригответе глазурата на водна баня, разбъркайте до сгъстяване. Излейте върху бисквитите и посипете шоколадовата торта с пръчици.

Приберете шоколадовата бисквитена торта с лек крем в хладилника за няколко часа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: