Edin.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен лук»Пълнен лук с кайма

Пълнен лук с кайма

Пълнен лук с кайма
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Вие избирате дали този пълнен лук ще го поднесете като основно ястие или като предястие"

Необходими продукти

  • кайма - 100 г
  • лук - 6 големи глави
  • кашкавал - 40 г
  • филе елена - 30 г
  • хляб - 1 филийка
  • шунка - 20 г
  • яйца - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • магданоз
  • черен пипер - щипка
  • краве масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете лука и го издълбайте добре.

Смесете вътрешността на лука с яйцето, настъргания на едро ренде кашкавал, каймата, подправките, филето и натрошения хляб.

Напълнете главите лук с плънката и ги задушете в съд с леко подсолена вода.

При поднасяне залейте пълнения лук с нарязан магданоз, зелен лук и разтопено масло.

По желание под него може да наредите и кръгчета домат.

Пълненият лук с кайма е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: