Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Свинско с праз и домати яхния

Свинско с праз и домати яхния

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Свинско с праз и домати яхния
Снимка: Мария Симова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Само си представете как хапвате тази яхнийка с парче топла питка.."

Необходими продукти

  • домати - 600 мл консерва (нарязани)
  • свинско месо - от 1 буркан
  • праз - 3 стръка
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1.5 с.л.
  • брашно - 1 с.л. (с връх)
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • захар - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олиото в малка тава и го загрейте. Добавете нарязания праз и пържете в продължение на 2-3 минути.

Сипете брашното не спирайте да бъркате в продължение на още 2 минути.

Добавете доматите от консерва, червения пипер и захарта. Овкусете с подправките и разбъркайте, задушете до леко сгъстяване на соса.

Накрая добавете свинското в буркана и ако е необходимо, посолете.

Когато яхнията заври отново, може да я свалите от огъня.

Свинското с праз и домати яхния е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: