Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш Агнеса или Агнеси

Сладкиш Агнеса или Агнеси

marcheva14marcheva14
Новак
2413k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • орехи - 250 г смлени
  • яйца - 5 бр.
  • пудра захар - 500 г
  • ванилия - 1 бр. /2 г/
  • брашно - 250 г
  • краве масло - 100 г меко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на сняг с 5 с.л. пудра захар.

Разбийте захарта и маслото до кремообразна смес. Добавете орехите, белтъка и брашното малко по малко - една след друга лъжици.

Разбъркайте сместа за вкусния сладкиш и сипете в намазнена с масло тава. Печете за половин час на 170 градуса.

Разбийте жълтъците с 1 ч.ч. пудра захар до побеляване.

Оставете сладкиша да изстине и след това намажете с глазурата. Оставете за денонощие в хладилник.

Сладкиша Агнеса или Агнеси разрежете и сервирайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: