Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Варени гевреци със суха мая

Варени гевреци със суха мая

Варени гевреци със суха мая
Снимка: Петя Тоскова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Няма да откажем няколко от тези гевречета за закуска"

Необходими продукти

  • брашно - 500 г пресято
  • мая - 1 пакетче суха
  • сол - 2 щипки
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 200 мл
  • вода - 1.5 ч.ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата със захарта, изчакайте да се активира и замесете с нея и останалите продукти гладко тесто.

Оставете тестото да си почине за половин час.

Разточете го после на дебела кора. Изрежете кръгчета с помощта на голяма стъклена чаша и направете дупчици с по-малка чашка.

Кипнете вода в подходяща голяма тенджера. Потапяйте тестените кръгчета - трябва да се варят, докато не изплуват на повърхността.

Вадете малките гевреци, отцеждайте ги и ги подредете върху тава с хартия за печене.

Сложете да се изпекат в загрята на по-силно фурна, докато хванат вкусна кафява коричка.

Поднесете домашните варени гевречета с яйран, сирене, сладка, кашкавали, шунка и т.н.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: