Edin.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Толумбички»Малки толумби с парено тесто

Малки толумби с парено тесто

Малки толумби с парено тесто
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Ако търсите нещо много, много сладко, което е и същевременно вкусно, заложете на толумбичките"

Необходими продукти

  • за пареното тесто
  • краве масло - 60 г
  • вода - 350 мл
  • яйца - 3 бр. големи /или 4 малки/
  • сол - 2 щипки
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • за сиропа
  • захар - 250 г
  • ванилия - 1 бр.
  • вода - 300 мл
  • канела - 1 пръчка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера на котлона смесете захарта, кравето масло и солта. Добавете брашното и разбъркайте, докато започне да се отделя от стените на купата.

Махнете от котлона, чукнете едно след друго яйцата и разбъркайте с дървена лъжица.

Готовото парено тесто сипете в пош и директно в затопленото олио шприцовайки толумбичките. Изпържете до готовност.

В съд на котлона сипете продуктите за сиропа, бъркайте за пет минути и махнете от котлона. Потопете и извадете в чиния мини толумбичките.

След като изстинат, може да си хапнете от малките толумби с парено тесто.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
В стъпка 1 липсва водата! Как се прави парено тесто без вода?
21.09.2024 20:29