Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс с картофи и кейл

Солен кекс с картофи и кейл

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Солен кекс с картофи и кейл
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Много интересно предложение за солен кекс с картофи и кейл"

Необходими продукти

  • яйца - 6 бр. (XL размер)
  • картофи - 600 грама
  • моркови - 100 грама
  • кейл - 150 грама (само листата)
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 100 грама
  • олио - 120 мл
  • вода - 120 мл
  • галета - за поръсване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, след което ги нарежете на възможно по-тънки люспи. Овкусете с 1-2 щипки сол, разбъркайте и ги оставете настрана.

Сипете в тенджерка водата и олиото и щом течността заври, сипете вътре картофките. Варете 6-7 минути или докато омекнат добре. Не спирайте да разбърквате, за да не залепнат картофите.

Отцедете добре картофите, а течността от варенето запазете. Отделете 30 мл и в тях запържете наситнената скилидка чесън.

Когато чесънът пусне своя аромат, добавете едро нарязаните листа кейл (махнете стъблата и дръжките).

Задушете всичко в продължение на 4-5 минути и прехвърлете в голяма купа при картофите.

Загрейте останалата мазнина и запържете вътре нарязаните морков и лук. Добавете и тях в купата при другите продукти.

Разбийте яйцата с малко сол и ги сипете в купата. Разбъркайте сместа много добре.

Покрийте с хартия за печене висока правоъгълна форма за кекс и сипете вътре продуктите.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете соления кекс до готовност - около 50 минути.

Обърнете топлия кекс върху поднос, нарежете и поднесете.

Соленият кекс с картофи и кейл е много сполучлив.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: