Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на малки хапки.
Лукът се нарязва на дребно, доматите на кубчета, чушките на летнички, а лютата чушка на ситно.
Нарязаното месо се задушава с малко вода за около 5 минути в дълбок тиган на умерена температура.
Добавя се лукът и се пържи до омекване.
След това се добавят царевицата, нарязяните чушки и доматите.
Месото и зеленчуците се овкусяват с подправките и се затварят с капак за около 15 минути.
Готовите тортили се загряват на котлона от всяка страна на слаба температура, поръсват се с настърганото сирене чедър и се пълнят с плънката.
Отгоре тези лесни тортили се поръсват отново с чедър и се завиват на рулце.
Пикантната тортила със свинско и лук е много вкусна.
Добър апетит!