Edin.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Пикантна тортила със свинско и лук

Пикантна тортила със свинско и лук

Пикантна тортила със свинско и лук
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Поглезете всички вкъщи с домашни тортили със свинско и чедър"

Необходими продукти

  • тортили - 6 бр.
  • свинско месо - 400 г
  • домати - 2 бр. обелени
  • лук - 1 глава
  • царевица - 1/2 консерва, сладка
  • чушки - 2 бр. червени, печени и обелени
  • люти чушки - 1 бр.
  • чедър - настърган
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • подправка за кесадия - готова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на малки хапки.

Лукът се нарязва на дребно, доматите на кубчета, чушките на летнички, а лютата чушка на ситно.

Нарязаното месо се задушава с малко вода за около 5 минути в дълбок тиган на умерена температура.

Добавя се лукът и се пържи до омекване.

След това се добавят царевицата, нарязяните чушки и доматите.

Месото и зеленчуците се овкусяват с подправките и се затварят с капак за около 15 минути.

Готовите тортили се загряват на котлона от всяка страна на слаба температура, поръсват се с настърганото сирене чедър и се пълнят с плънката.

Отгоре тези лесни тортили се поръсват отново с чедър и се завиват на рулце.

Пикантната тортила със свинско и лук е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: