Начин на приготвяне
Сипете захарта с маята и хладката вода в подходяща купа. Разбъркайте и оставете да се активира маята за около 5 минути.
След това сипете олиото, разбъркайте пак и постепенно започнете да добавяте брашното. Разбърквайте постоянно и добавяйте по малко брашно, за да не се получи много твърдо тесто.
Оставете готовото тесто да втаса на топло за около час.
След това го разточете на кора и нарежете на триъгълници. Във всеки един сложете по малко локум или сладко, след което завийте, за да получите кифлички.
Сложете хартия за печене в тава и наредете кифличките на разстояние една от друга.
Намажете ги разбития с малко олио жълтък и оставете да втасат повторно за 30-тина минути.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете кифличките до готовност.
Лесните кифлички за новаци са готови. Много са вкусни и на следващия ден, а може да ги напълните и със солена плънка.