Начин на приготвяне
Нарежете моркова и печената и предварително обелената чушка на ленти, а лука и чесъна на дребно.
Пилешкото филе нарежете на кубчета.
Сипете зехтин в дълбок тиган и го загрейте на умерена температура.
Запържете в него пилешкото от всички страни за около 10 минути и го извадете.
В същия тиган сипете нарязания лук, чушките и морковите.
Гответе ги за около 5 минути при непрекъснато бъркане. Добавете чесъна и ги оставете на огъня за още около 2 минути.
Изсипете нарязаните на кубчета домати и разбъркайте.
Изсипете сметаната за готвене, босилека и захарта. Оставете соса да заври и го овкусете с черен пипер и сол.
Добавете пилешкото и го гответе за около 10 минути.
Сварете през това време джемелите и при готовност ги добавете в соса.
Разбъркайте добре тази вкусна паста и я поръсете обилно с пармезан.
Макароните с пилешко филе и домати са много вкусни.