Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Маслени картофки на фурна

Маслени картофки на фурна

marcheva14marcheva14
Новак
2413k
Маслени картофки на фурна
Снимка: marcheva14
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Има ли от тези маслени картофки във фурната, какво повече му трябва на човек, за да си хапне сладко, сладко?"

Необходими продукти

  • краве масло - 150 г
  • картофи - 1 кг
  • зехтин
  • черен пипер
  • розмарин - няколко стръкчета
  • мащерка - няколко стръкчета
  • оцет - 2 с.л. балсамов
  • чесън - 5 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите и ги нарежете на големи кубчета.

Сварете ги в голяма тенджера с 1 ч.л. сол и ги изцедете добре.

Смесете в голяма купа мащерката, розмарина, балсамикото и зехтина.

Сложете една тава с масло във фурната.

Щом се затопли, извадете я и изсипете в средата ѝ билките.

Поръсете отгоре с наситнен чесън и сварени картофи.

Разбъркайте ги добре и ги овкусете със сол и черен пипер.

Сложете тавата във фурната на около 160 °C за около 30 минути.

След това извадете печените картофи, смачкайте ги съвсем леко с преса за картофи, за да пукнат просто и ги върнете за още 20 минути.

Маслените картофки на фурна са страхотна гарнитура за всяко едно основно ястие.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: