edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Турски Традиционен Имамбаялдъ

Турски Традиционен Имамбаялдъ

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
9
27/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции8
"А вие обичате ли този турски традиционен Имамбаялдъ?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на филийки патладжаните и ги посолете. Оставете да престоят един час, за да си пуснат горчилката.

След това ги измийте и подсушете много добре. Оваляйте всеки резен патладжан в брашно и изпържете в добре загрято олио.

Нарежете на ситно морковите и лука и ги запържете в отделен съд. Когато поомекнат, може да добавите и нарязаните чушки. Налейте малко топла вода и задушавайте зеленчуците.

Овкусете ги с подправките - бахар, черен пипер, нарязан чесън, дафинов лист и наситнения магданоз.

Разбъркайте и добавете доматите, нарязани на малки кубченца. Пържете до сгъстяване на сместа.

В подходяща тава за печене започнете да редите пържени патладжани, слой от зеленчуковата смес и редувайте до изчерпване на продуктите.

Залейте имамбаялдъта с чаша олио и две чаши вода. Печете в умерено загрята фурна до готовност.

Турският Традиционен Имамбаялдъ е много вкусно ястие.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: