Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли по средиземноморски

Пържоли по средиземноморски

ЗориЗори
Новак
15515k
Пържоли по средиземноморски
Снимка: Зори
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Сервирайте пържолите по средиземноморски с подходяща гарнитура и чаша бира или друго любимо питие"

Необходими продукти

  • свински пържоли - 1.5 кг от врат
  • исоп - 1/2 ч.л. сух
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • майорана - 1 ч.л. суха
  • чубрица - 1 ч.л. суха
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • лавандула - 1/2 ч.л. суха
  • розмарин - 1/2 ч.л. сух
  • риган - 1 ч.л. сух
  • зехтин - 8 с.л.
  • салвия - 1 ч.л. по желание
  • естрагон - 1/2 ч.л. сух, по желание
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • морска сол - 1 ч.л. смляна
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете добре свинските пържоли.

В по-голяма купа смесете всички сухи подправки, разбъркайте. Добавете морската сол, черния пипер и чесъна.

Оваляйте пържолите в тази смес от всички страни. Сложете ви в съд с капак или в плик. Приберете в хладилник за 2-3 часа.

Намажете ги със зехтин и може пак да ги поставите в хладилник за през нощта.

Запазете маринатата. Печете пържолите на скара, която е добре запалена и намазнена със сланина.

От време на време мажете печените пържоли с марината. Изпечете ги от двете страни.

Сервирайте пържолите по средиземноморски с подходяща гарнитура и чаша бира или друго любимо питие.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: