Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Традиционен Български Качамак

Традиционен Български Качамак

Традиционен Български Качамак
Снимка: Веселина Константинова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Българската традиция повелява честичко на масата да присъства качамак с много масло и сирене"

Необходими продукти

  • вода - 250 мл
  • царевичен грис - 300 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • сирене - 150 г
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера смесете вода с млякото и ги сложете да заврят на котлона.

Изсипете царевичния грис бавно при непрекъснато бъркане с дървена лъжица.

Бъркайте, докато сместа не се сгъсти достатъчно и тогава го овкусете със сол.

В голяма тава натрошете сирене, добавете олио и изсипете царевичната каша. Отгоре поръсете отново със сирене.

Сложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси.

Поръсете го с червен пипер.

Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете.

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: