Edin.bg»Рецепти»Паста»Макарони с гъби и прошуто

Макарони с гъби и прошуто

Макарони с гъби и прошуто
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Хайде да видим колко от вас ще изберат тези макаронки с прошуто за обяд"

Необходими продукти

  • паста - 130 г пене
  • доматен сос - 100 мл
  • прошуто - 50 г
  • лук - 1/2 глава
  • гъби - 100 г печурки
  • чесън - 1/2 скилидка
  • черен пипер - на вкус
  • чушки - 1 бр. печена, червена
  • сол - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • пармезан - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в тиган прошутото в сгорещена мазнина за около 5 минути от двете страни и след това го отцедете върху кухненска хартия.

Добавете още малко олио в тигана и запържете лука, нарязаната на ситно чушка и нарязаните на лунички гъби.

Разбъркайте и добавете чесъна и ригана, а след това и доматения сос - оставете соса да поври за около 10 минути и го овкусете с черен пипер и сол.

Сварете пастата през това време в подходяща тенджера и я отцедете от водата.

Добавете макароните в соса и разбъркайте хубаво.

При поднасяне поръсете отгоре с пармезан и парченца прошуто.

Макароните с гъби и прошуто са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: