Начин на приготвяне
Сваряваме си спагетите, отцеждаме ги през гевгир и ги изплакваме със студена вода.
В купа разбиваме яйцата заедно със сметаната, малко от маслото и пармезана.
Добавяме към тази смес сварените спагети и ги оставяме хубаво да попият от соса, като ги разбъркваме преди това добре.
През това време си запържваме в дълбок тиган със зехтин нарязаните на ситно лук и чесън.
След това добавяме каймата и пържим за още няколко минути - овкусяваме си ги със сол и босилек на вкус и ги махаме от котлона.
В намазнена с масло тава изсипваме половината спагети и отгоре разпределяме част от каймата.
Добавяме парчета моцарела, отгоре изсипваме другите спагети и заливаме с останалата кайма.
Печем ястието в предварително загрята на 180 °C фурна за около 30 минути.
Няколко минути преди да извадим тази вкусна паста слагаме още накъсана моцарела.
Запечените спагети с кайма са много вкусни.