Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Свински ребърца с медена марината и картофи

Свински ребърца с медена марината и картофи

Свински ребърца с медена марината и картофи
Снимка: Ваня Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Убедени сме, че точно заради медената марината тези свински ребърца са толкова любими на всички вкъщи"

Необходими продукти

  • картофи - 800 г пресни
  • тиквички - 1 бр.
  • свински ребърца - 1.3 кг
  • кетчуп - 1 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • зеленчукова подправка
  • сок от лимон - 1 с.л.
  • чубрица
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • олио
  • пикантина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте свинските ребърца със смес от мед и всички подправки без зеленчуковата. Намажете ги добре и оставете за няколко часа или цяла нощ.

През това време обелете картофите, не е нужно да ги режете, ако са по-малки. Поръсете ги с черен и червен пипер, олио и зеленчукова подправка.

Тиквичката измийте, нарежете на дребно и добавете в купата при картофите. Разбъркайте.

Свинските ребърца сложете в намазнена тава. Добавете и картофите там.

Добавете чаша вода към свинското с картофи и сложете да се запечете за около 60 мин. или до готовност.

Свинските ребърца с медена марината и картофи са любими на цялото семейство.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: