Edin.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Задушени скариди в масло и чесън

Задушени скариди в масло и чесън

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Новак
54232
Задушени скариди в масло и чесън2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Как по друг начин да се приготвят скариди, освен в масло и с чесън"

Необходими продукти

  • чесън - 3 скилидки
  • краве масло - 200 г
  • скариди - 500 г почистени
  • лимонов сок - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • джинджифил - за настъргване
  • куркума - 3 щипки
  • магданоз - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на това апетитно мезе смесваме подправките с лимоновия сок и мариноваме скаридите за около 30 минути.

След това в тиган с масло слагаме скаридите да се запържат.

Когато вече виждаме, че са почти готови, добавяме останалата марината и предварително счукания чесън.

Оставяме ги да се задушат за още няколко минути.

Задушените скариди в масло и чесън поднесете с наситнен магданоз и чаша охладено бяло вино.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: