Начин на приготвяне
Първо настържете сиренето.
В дълбока купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко с угасената в него сода.
Извадете корите за баница от пакета, тавата намажете с олио.
Един по един наредете корите в тавата, като оставяте ъглите им да висят свободно, без да ги прегъвате и късате.
В началото сложете две кори за баница една върху друга. Сложете третия лист и го намажете със сместа от яйца и мляко, поръсете със сусам.
Отгоре сложете четвърти лист, като го поръсите с настъргано сирене. Сложете пети лист и намажете с яйчената смес, поръсете със сусам. Следва шести лист със сирене и така до изчерпване на продуктите.
Последния лист оставете без нищо. Приберете внимателно стърчащите ъгли. Залейте баницата с яйчената смес, която е останала.
За да попие по-бързо течността, надупчете на няколко места с вилица. Оставете баницата да престои известно време и я поръсете със сусам.
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете баницата до готовност.
Извадете и я напръскайте с малко студена вода. Увийте с чиста кърпа и оставете да се задуши за 30-тина минути.
Богатата наложена баница със сусам е готова. Поднесете с айрян или напитка по избор.