Начин на приготвяне
В загрят тиган слагаме водата и 100 грама от захарта, за да се получи карамел. От време на време разклащаме тигана, за да не загори сместа.
При готовност я изсипваме във форма за печене с тефлоново покритие и отгоре нареждаме един слой от шайбичките ананас.
В дълбока купа слагаме маслото на стайна температура и добавяме останалата захар - разбиваме до получаване на хомогенна смес.
Яйцата добавяме едно по едно, като продължаваме да разбиваме . След това добавяме брашното, рома и маята.
Готовата смес изсипваме върху наредените кръгчета ананас и печем в предварително загрята на 180 °C фурна.
След като е готов плодовият сладкиш, го обръщаме върху поднос.
Обърнатият сладкиш с карамел и ананас е готов.
Да ви е сладко!