Свинско с ориз и печурки

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Новак
7233
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Ако още не сте решили какво да приготвите за вечеря, предлагаме ви тази традиционна рецепта за свинско с ориз и гъбки"

Необходими продукти

  • печурки
  • ориз - 1 купа
  • свински врат - 500 грама
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • олио
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете морковите, гъбите и лука. Загрейте олио в голям тиган и ги запържете.

Добавете свинския врат - нарязан на средно големи парчета. Запържете и него.

Измийте старателно ориза в няколко води и го добавете в тигана. След като запържване овкусете с чубрица и сол.

Прехвърлете в тава и залейте с гореща вода - съотношение ориз:вода е 1:3.

Печете ориза до готовност умерено загрята фурна.

Свинското с ориз и печурки е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: