edin.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Панирано прясно мляко

Панирано прясно мляко

Панирано прясно мляко
Снимка: Марияна Петрова Иванова
23/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6
"Ако не сте опитвали панирано прясно мляко - сега е моментът"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В 100 мл от прясното мляко се разтваря царевичното брашно - бърка се хубаво с метална бъркалка, за да няма бучки в сместа.

Останалото прясно мляко се слага в тенджера на слаб огън заедно с кондензираното мляко, кората от лимон и канелата. След като заври, се прецежда и се смесва с разтвореното царевично брашно. Сместа се връща на котлона до сгъстяване.

Готовата смес се разстила в стъклен съд и се изчаква да изстине.

Обърнете съда, така че сместа да се отлепи, като си помагате с шпатула. След това се разрязва на дебели ленти.

В чинийка се разбива яйцето, а в друга се слага малко брашно. Стегнатите млечни ленти се овалват, първо, в брашно, а след това и в яйце.

Панираното прясно мляко се пържи в загрято олио до златисто.

По желание панираното мляко след това се овалва в захар и канела.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: