edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Постна есенна манджа

Постна есенна манджа

Постна есенна манджа
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
14/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Есента вече се усеща навън, значи е време и за постни есенни манджи вкъщи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на едри парчета обелените картофи. Почистете останалите зеленчуци и също ги нарежете.

Загрейте олиото в тенджера и запържете зеленчуците в следната последователност - лук, праз, моркови и чушки. Щом поомекнат, прибавете към тях ряпата, картофите и тиквичките.

Посолете и овкусете с черен пипер. Продължете готвенето, докато се задушат зеленчуците. След това прибавете доматеното пюре и червения пипер.

Налейте вода или зеленчуков бульон - течността трябва да покрива продуктите. Добавете подправките и дафиновия лист, продължете готвенето.

Щом зеленчуците омекнат напълно, сипете към тях разбърканото с малко вода брашно и разбъркайте, за да се сгъсти яхнията.

След около 1-2 минути готвене манджата е готова и може да се свали от огъян.

Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Постната есенна манджа е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: