Edin.bg»Рецепти»Баница»Гибаница

Гибаница

Гибаница
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"А вие бихте ли отказали едно парченце от тази разкошна баничка? Ние никога не бихме могли да кажем не"

Необходими продукти

  • кори за баница - 400 г
  • краве сирене - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 80 мл
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • газирана вода - 2/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се натрошава сиренето.

Към него се прибавят трите яйца, олиото, бакпулвера и газираната вода. Сместа се разбърква до еднородност.

В намазнена тавичка се слагат три листа от корите за баница, но така, че краищата им да висят от нея.

Всяка от останалите кори се смачква на рехава топка и потапя сместа от сирене и яйца.

Накиснатите кори се подреждат в тавичката, като накрая се загръщат с висящите краища на най-долните кори.

Отгоре гибаницата се намазва с малко олио и се слага във фурната.

Баницата се пече на 200 градуса за около половин час.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: