Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Баница»Сръбска Гибаница

Сръбска Гибаница

Сръбска Гибаница
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 10
31/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Сръбска Гибаница, ако не сте опитвали, вижте какво сте пропуснали, като си я приготвите още днес"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 бр.
  • масло - 100 г
  • сирене - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • вода - 200 мл топла
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр. за заливката
  • прясно мляко - 50 мл за заливката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд си счукваме яйцата и към тях прибавяме натрошеното сирене.

Добавяме бакпулвера и топлата вода, разбъркваме до еднородна смес.

В друг съд си разтопяваме маслото и си намазваме тавичката с част от него.

Разтваряме си корите за баница от тях отделяме 2 за завършването на самата сръбска баница.

Вземаме 4 от тях поставяме една по една на дъното като разстиламе по стените, така че от всички страни да висят част от корите.

С останалите кори процедираме по следния начин.

Вземаме една по една леко намачкваме и пускаме в яйчената смес.

Изваждаме корите и равномерно разстилате в тавата.

Така правим и с останалите кори.

Отгоре върху тях поставяме двата броя кори в началото и прегъваме навътре висящите части на другите корите.

Поливаме баницата с останалото разтопено масло.

Разбиваме си яйцето, наливаме прясното мляко в него и разбиваме добре.

С готовата смес заливаме баницата равномерно.

Оставяме така да престои, докато си попие и след това поставяме тавата в печката и печем до красив загар.

След като извадим баницата, без да я напръскваме с вода, я покриваме за 10 минути с кърпа.

След това нарязваме и поднасяме сръбска Гибаница.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: