Начин на приготвяне
В дълбок съд си счукваме яйцата и към тях прибавяме натрошеното сирене.
Добавяме бакпулвера и топлата вода, разбъркваме до еднородна смес.
В друг съд си разтопяваме маслото и си намазваме тавичката с част от него.
Разтваряме си корите за баница от тях отделяме 2 за завършването на самата сръбска баница.
Вземаме 4 от тях поставяме една по една на дъното като разстиламе по стените, така че от всички страни да висят част от корите.
С останалите кори процедираме по следния начин.
Вземаме една по една леко намачкваме и пускаме в яйчената смес.
Изваждаме корите и равномерно разстилате в тавата.
Така правим и с останалите кори.
Отгоре върху тях поставяме двата броя кори в началото и прегъваме навътре висящите части на другите корите.
Поливаме баницата с останалото разтопено масло.
Разбиваме си яйцето, наливаме прясното мляко в него и разбиваме добре.
С готовата смес заливаме баницата равномерно.
Оставяме така да престои, докато си попие и след това поставяме тавата в печката и печем до красив загар.
След като извадим баницата, без да я напръскваме с вода, я покриваме за 10 минути с кърпа.
След това нарязваме и поднасяме сръбска Гибаница.