Начин на приготвяне
Пресейте брашната заедно с бакпулвера в дълбока купа. Добавете семената, както и настърганите кашкавал и сирене (на ситно ренде).
Добавете нарязаните маслини и ригана. Разбъркайте добре.
В друга купа разбийте яйцата и ги смесете с леко разтопеното масло и киселото мляко Добавете тази смес към сместа с брашното.
Постепенно замесете меко тесто. Покрийте купата със стреч фолио и оставете в хладилник за 30-тина минути, за да се охлади стегне.
След това разточете тестото на кора с дебелина около 1.5 см. Ако много лепне, добавете малко бяло брашно.
С помощта на чашка или желани фигурки изрежете кръгчета. Сложете курабийките в тава с хартия за печене.
Печете солените бисквити в загрята на 150 градуса фурна. Необходими са около 15 минути.
Сервирайте за закуска, подходящи са за детско меню или дори сервирайте вечерно време с чаша хубаво червено вино.
Маслиновите курабийки със сирене и кашкавал са страхотни!