Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабии»Маслинови курабийки със сирене и кашкавал

Маслинови курабийки със сирене и кашкавал

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
4513k
Маслинови курабийки със сирене и кашкавал
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
30
"Рождени дни, партита или следобедна закуска - вие избирате за какъв повод ще направите тези маслинови курабийки"

Необходими продукти

  • брашно - 150 г от спелта или пълнозърнесто + още бяло брашно за разточване
  • брашно - 150 грама бяло
  • маслини - 25
  • сирене - 40 грама
  • яйца - 2 бр., размер М
  • кисело мляко - 2 с.л. цедено
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • кашкавал - 70 грама
  • ленено семе - 3 с.л. смляно
  • масло - 100 грама
  • риган - 1 с.л. сух
  • сусам - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашната заедно с бакпулвера в дълбока купа. Добавете семената, както и настърганите кашкавал и сирене (на ситно ренде).

Добавете нарязаните маслини и ригана. Разбъркайте добре.

В друга купа разбийте яйцата и ги смесете с леко разтопеното масло и киселото мляко Добавете тази смес към сместа с брашното.

Постепенно замесете меко тесто. Покрийте купата със стреч фолио и оставете в хладилник за 30-тина минути, за да се охлади стегне.

След това разточете тестото на кора с дебелина около 1.5 см. Ако много лепне, добавете малко бяло брашно.

С помощта на чашка или желани фигурки изрежете кръгчета. Сложете курабийките в тава с хартия за печене.

Печете солените бисквити в загрята на 150 градуса фурна. Необходими са около 15 минути.

Сервирайте за закуска, подходящи са за детско меню или дори сервирайте вечерно време с чаша хубаво червено вино.

Маслиновите курабийки със сирене и кашкавал са страхотни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: